Från Början till Slut, Vetenskapen om den Perfekta Första dejten

av | 08.07.2017

From Start to Finish, the Science of the Perfect First Date

Det är på grund av att ett koncept som kallas embodied cognition – en mycket studerade form av undermedvetna crossover mellan handlingar och tankar. Till exempel, en studie fann att människor priser Kinesiska tecken ”mer attraktiva” när de drar av dessa tecken mot sig själva än vad de gjorde när man trycker samma tecken bort. I dating, betyder det att du gillar saker du närmar dig – som någon redan sitter på ett kafé bord.

Också från speed dating, Finkel och Eastwick visade att man behöver inte tycka om alla. I själva verket, de rekommenderar det. ”I platonisk situationer, det är en hel del som talar för att en liker – om du behandlar folk angenämt, att de skall behandla dig likadant, säger Eastwick. ”Men det finns en rynka när det kommer till första romantisk attraktion, säger Finkel. ”På dating, gillade alla kan komma ut som desperat.”

Istället för att göra backflips över varje eller datum, boka ditt ”gilla” för den särskilda några. Det är inte att säga att du bör packa ner den spänning som du känner en särskild någon – bara för att, till skillnad från Meg Ryan, du ska inte fejka. Skillnaden mellan baseline ”som” och den här speciella ”gilla” – förutspår hur positivt datum kommer att betygsätta dig i gengäld.


Saken är den, att du kan använda dessa signaler inte bara känna din datum intentioner, men för att skapa attraktion. Av radio-och televisionssändningar eller undanhållande av dessa subliminala signaler, kan du köra den kvällen i den riktning du väljer. (Du kanske vill öva i spegeln först.)

Slutligen, det kommer en punkt i varje första dagen när du faktiskt behöver prata. Och precis som ditt kroppsspråk kan köra attraktionen, så kan din röst. University of Albany evolutionär psykolog, Gordon Gallup, hade undergrads räkna till tio i en bandspelare och spelade sedan tillbaka dessa inspelningar till sina kamrater. Även utan flirtig eller brinnande innehåll, det var stor enighet om vilka stämmor som var sexiga och som inte var. Om du har sett någon av Toy Story filmer, du vet vad som gör en sexig manlig röst—Tim Allen som Buzz Lightyear är sexigare än Tom Hanks som Woody. Det är mycket klar och tydlig bevis på att en låg manlig röst är sexigare, och Gallup påpekar att detta låg röst kan vara en produkt av samma träff av testosteron under puberteten som skapar önskvärt shoulder-to-hip nyckeltal.

Men den kvinnliga sexig röst är svårare och oberoende av hög eller låg tonhöjd. Istället, den starkaste faktorn i den sexiga kvinnliga röst är breathiness. Vi har två stämband, med ett litet gap mellan dem – precis som kvinnor tenderar att ha bröst medan män oftast inte, kvinnor tenderar också att ha en större vocal ackord gap än män – det är en prediktor för kvinnlighet. Det är detta gap som skapar breathiness – de större skillnaderna, förmodligen mer feminin röst.

Men här är den viktiga delen: oavsett faktiska kroppsform, Gallup visade att personer med sexiga röster är klassade som mer fysiskt attraktiv. Varför bry sig om en månad är crash diet och/eller lantbruk strykjärn pumpa när du kan få en bula i skönhet helt enkelt genom att prata sexig?

Slutligen, nu när du har bemästrat den metod, det är dags att landa denna första dag – det är tid att samtala. Oroa dig inte, vetenskapen kan hjälpa dig här också. Kom ihåg Finkel och Eastwick? Tillsammans med sin kollega Seema Saigal, samlades de fyra minuters band av (oberoende värderare) smidig och tafatt första samtal mellan romantiskt lagd Northwestern University undergrads och sedan kodade beteenden som de såg. Som du förväntar dig, datum klassade som ”varma” och ”andra-fokuserad” tenderade att skapa smidigare samtal.

Intressant, men vad betydde mest utöver dessa uppenbara verktyg var inte hur Romeo och Julia agerade men hur de reagerade. När Romeo talat, hur gjorde Julia svara? Det bästa svar (förutom att det är varmt och andra-fokuserad) gick en balansgång mellan för passiv och alltför aktiv. På alltför passiv sida, Romeo kan acceptera och gå med på vad Julia säger, att utöva så mycket riktningen på samtalet som en våt handduk. På alltför aktiv sida, Julia kan släppa Romeo ‘ s ball (som det var) och starta om samtalet i en helt ny riktning av hennes egna val.

Tricket till en slät romantiska konversation, enligt Finkel, Eastwick och Saigal, är att undvika ytterligheter i endera riktningen. Acceptera din datum pass, att omdirigera det något, och sedan tillbaka bollen – alla med värme och ett genuint intresse för hans eller hennes svar. Denna acceptans och omdirigering av push och pull som skapar jämnhet.

Fram först, låt ditt sanna känslor, visa, delta i kroppsspråk, tala sexigt och smidigt dans samtalet tango – för en första dejt, detta är vetenskapen om framgång.