Det är alla Hjärtans Dag, men vi har bara börjat dejta!

av | 04.02.2018

Alla hjärtans Dag är en speciell dag för ensamma hjärtan för att uttrycka sitt intresse för någon, och för par att fira sin kärlek. De flesta av oss njuta av en ursäkt för lite romantik. Men vad händer om du är i början av en relation, eller har du bara varit på ett fåtal datum och ännu inte vet vart den ska? Tafatt.

Om du går alla ut med blommor, choklad och en posh restaurang, eller är det för mycket, för tidigt? Bör du ignorera dagen helt och hållet, eller kommer att personen du dejtar bli besviken? HopefulGirl har hennes tre bästa tips för nya (eller inte riktigt) par navigera 14: e februari…

1. Öppna upp en konversation

Om du är bekymrad över hur man ska närma sig den stora dagen, det bästa är att prata om det i förväg – du kan bli av med någon tafatthet och ta reda på vad den andra personens förväntningar. Du kan öppna konversationen som nonchalant med: ”Så, det är alla Hjärtans Dag nästa vecka. Jag är inte säker på hur man ska behandla det, eftersom vi inte sett varandra på länge – skulle du vilja göra något?’ För att sedan se hur de svarar, eller kanske tyder på något lågmäld. En middag med levande ljus för två kan vara för mycket i detta skede, men kaffe och kaka på ett trevligt café, en vid floden promenad, matlagning en måltid tillsammans (om du är säker på att du är säker på att vara ensam i detta skede), eller en resa till ett galleri, utställning eller konsert kan alla vara vackra, unpressured aktiviteter att njuta av tillsammans.

2. Hålla gåvor enkelt

Det är svårt att veta hur man ska slå en present på alla Hjärtans dag när man bara har börjat dejta någon. Om du inte ger dem något, de kan vara sårad och känner att du egentligen inte är intresserad av dem, eller att du inte är en romantisk person (vilket kan vara något som är viktigt för dem i en partner). Å andra sidan, om du dra ut alla hållplatser, kan du antingen genera dem eftersom de inte gjort samma sak, eller verkar överdrivet förtjust och överväldiga dem, eventuellt trycka bort dem. Ett dussin röda rosor eller en bit av smycken kommer sannolikt att vara overkill, såvida inte du är säker på att du menar allvar med förhållandet. Den bästa metoden är en enkel, symbolisk gåva – något sött och tankeväckande, men inte dyrt eller påkostade. Till exempel, en enda blomma eller ganska krukväxt, några hembakade muffins, eller en bok eller CD som du tror att de kommer att älska. För en alla Hjärtans dag-kort, om lån penge uden sikkerhed du ännu inte är säker på vart relationen är på väg, kan det vara bäst att gå för en lättsam och humoristisk.

3. Ta det inte personligt

Om personen du dejtar inte göra något för alla Hjärtans Dag, försök att inte ta det till hjärtat. Vissa människor ser alla Hjärtans Dag som en dum, kommersiella event för tonåringar, och kanske blir förvånad över att du är upprörd över att de inte erkände det. När jag kastade en indignerad vinglig efter att jag skickat en tankeväckande present på alla Hjärtans dag till en något äldre kille jag hade dejtat i några veckor, och fick ingenting i gengäld. Han var förbryllad (‘Men inte alla Hjärtans för barn…?’) och försökt att göra det upp till mig, men jag var ganska förolämpad! Jag känner mig dum om min reaktion nu. Om någon inte till hjärtan och blommor på 14: e februari, det betyder inte nödvändigtvis att de är inte till dig, eller att de inte kommer att göra ett bra eller romantisk långsiktig partner. Men inte gryta om det tyst – försiktigt tala om för dem att romantiska gester betyder mycket för dig, och förhoppningsvis kommer de att ta upp den nästa gång.

Hur skulle du hantera alla Hjärtans Dag om du precis börjat dejta någon? Vi vill gärna höra dina bästa tips!