Top tips för en lyckad första dejt

av | 19.02.2018

Jag minns min första dejt med min (nu) man mycket tydligt. Vi chattat på nätet för ett par veckor och bestämde att det var dags att möta upp. Jag föreslog middag, men han föredrog lunchtid drycker. Vi slutade upp med en minnesvärd lunch följt av kaffe.

Om du planerar att träffa någon snart, här är några tips för att se till att första dagen går så smidigt som möjligt.

1. Vara förberedd

Bestäm i förväg vad du vill göra, eller var du vill åka till. Om du går till en restaurang som det går utan att säga för att göra en reservation där det är möjligt att förhindra alla pinsamma situationer. Om du går för en promenad eller picknick kan du kolla vädret och se till att du har allt du behöver och är klädd på ett lämpligt sätt. Ge dig själv tillräckligt med tid för att få det, för att undvika att komma för sent och med din datum undrar om de har stått upp! Planering innebär också att tänka på samtalet att börja med – vad skulle du vilja veta om din datum som du ännu inte haft tillfälle att fråga dem? Eller, om du vill hålla saker i ljuset, och frågar om hobbies och intressen är alltid ett bra ställe att börja. Men det behöver inte vara tråkig – tänk utanför boxen!

2. Gör en insats för

Pikaluotto heti i jag hade en gång en kille visa upp för en lunch dagen ser ut som han skulle bara rullat ur sängen. Jag väntade inte James Bond, men han säker inte såg ut som han hade lagt för mycket möda på sitt utseende. Nu är jag föreslår inte att du spendera pengar på en ny outfit varje gång du går för att träffa någon, men att göra en insats med ditt utseende är alltid ett bra ställe att börja. Första intrycket räknas.

3. Vara fördomsfri

När jag först träffade min man, jag trodde att han var alltför tysta, eftersom han endast ställde frågor och ville inte säga så mycket. Jag kände mig som en gör allt de pratar. Nu vet jag var han håller på att lära känna mig genom att ge mig chansen att prata om mig själv. Om jag hade bestämt att han inte var något för mig baserat på det första intrycket, vi kan aldrig få se varandra igen. Första intryck är viktiga, men de är inte allt. Tänk på att din dejt kan bara vara nervös. Att vara öppen innebär också att du håller din pre-föreställningar på dörren. Lär känna personen framför dig, inte den person som du tror att de är. Är de en del av en annan kyrka valör? Inga problem, lära känna dem. De har en annan uppfostran till ditt hem? Tja, du kommer att bli förvånad över vad du kan lära dig från någon annans erfarenheter. Vissa skillnader behöver inte vara deal-breakers. Vad som är viktigt är hur väl du och din dejt få tillsammans och om du är villig att arbeta oss igenom nämnda skillnader.

4. Vara sig själv

Det finns alltid en frestelse att lägga upp framträdanden och agera på ett sätt som du tror att den andra personen kan finna attraktivt. Att låtsas vara någon du inte är, kommer inte att fungera – förr eller senare kommer du att finna! Så, om du verkligen hatar musikaler, till exempel, så att säga, annars kan du snabbt hitta dig själv bland hundratals ABBA-fans som sjunger med till ”Dancing Queen” på teater (min perfekta dag förresten)! Eller, om du är mer av en inomhus person (som jag), inte låtsas som att vara utomhus, gå på långa promenader, camping, etc. Om du verkligen gillar varandra, du hittar intressen som du kan dela. Kom ihåg att om någon har gått med på att gå på en date med dig, de redan gillar dig, även om bara en liten bit.

5. Koppla av och njut!

En av de svåraste saker jag tänka på att vara singel var ständigt undrar om varje kille jag träffade eller gick på en date med var ”the one”. Jag tror att detta hindrade mig från att njuta av den fasen av mitt liv och att verkligen vara i nuet. Kom ihåg, det är bara en första date; du behöver inte bestämma dig för ditt bröllop datum som dag. Försök att inte se det som ”potentiell make/maka’ datum som detta lägger bara till en extra press på er båda. Naturligtvis, det första datumet kan ge dig en vink om att ta saker och ting ytterligare, men inte känner att du har att bestämma saker där och då. Jag tror att det var Jim Elliot som sade: ‘var du än är, var alla där!’ Och han hade rätt. Vara i stunden. Njut av maten. Ta in den vackra utsikten. Bop till musik. Delta i samtalet. Din datum får inte hamna i ”något”, men åtminstone det kommer inte att vara en bortkastad kväll.