Casual Dating

Är Casual Dejting för Dig?

När det kommer till dejting och relationer begreppet ”casual dating” kommer upp en hel del. Och ändå är det många som inte vet exakt vad casual dating innebär eller vad det ens handlar om. Så för att avgöra om casual dating är rätt för dig, är det dags att formellt definiera denna typ av informella dating processen och väga för-och nackdelar med denna typ av tillfällig förbindelse.

Vad är casual dating? I de mest grundläggande mening, casual dating är när du tycker om att umgås med någon och är ute efter att lära känna honom eller henne bättre, men du är inte åtagit sig att denna person på något sätt.

Dessutom, medan du kan ha en stark fysisk och känslomässig kontakt med denna person och engagera sig i ”datum-som” aktiviteter tillsammans, du är fri att datum för andra människor och utöva andra alternativ samtidigt. Med andra ord, casual dating innebär att det inte finns någon skyldighet eller något åtagande mellan två av dig och din relation med varandra är lättare och mer informellt med no strings attached.

Vad är fördelarna med casual dating? Casual dating kan fungera bra för många människor, och det finns många skäl till varför det kan vara rätt val för dig. Du kanske till exempel bara fick ut av en långsiktig relation och du är inte intresserad av och/eller är beredda att föra något allvarligt med någon ny vid denna tidpunkt i ditt liv. Eller kanske du föredrar att datum på ett sätt som tar bort de underliggande press, krav och ångest som kan komma från monogami eller ett formellt åtagande. Vad det nu kan vara, casual dating gör det möjligt för dig att delta i dating världen på dina egna villkor och med egna regler.

Dessutom, casual dating kan vara en spännande och spännande alternativ, eftersom det gör det möjligt för dig att hålla spänningen i jakten levande som du är i stånd att driva och datum flera personer på en gång—allt medan du bor helt obunden och oengagerade.

Casual dating verkligen lämnar dörren öppen för nya människor, nya möjligheter och nya upplevelser utan skyldighet eller bördan av att vara uppbunden.

Vad finns det för nackdelar med casual dating? Casual dating är inte för alla, och det finns tydliga skäl till varför du inte bör engagera sig i denna typ av informella sammanhang med andra.

Först, kan du hitta det krångligt, olämpligt eller lite onaturligt att datumet många olika människor på en gång. Du kan också finna det utmanande hittills har mer än en person, inte bara i termer av ditt eget schema och andra åtaganden, men på grund av det faktum att det kan begränsa mängden av kvalitet tid som du kan spendera med någon. Efter allt, det kan vara svårt att lära sig något utöver det superficialities och verkligen få känna en person när du ägna din tid på andra ställen till andra människor du är nonchalant dating. Du kan även finna det svårt att hålla reda på vem som säger vad!

On a casual date - Rick Gomez/Blend Images/Getty Images

Dessutom, om du är nonchalant dejta någon och sedan har en önskan om att ta saker till nästa nivå, kan det vara svårt för dig att övergången din casual anslutning till att en engagerad relation, som den personen du dejtar kan inte vara ute efter något allvarligt. Längs dessa linjer, folk kan också hitta sig själva längtan efter djup förbindelse, intimitet och närhet som en exklusiv och monogam relation kan ge. I själva verket är det inte ovanligt att känna sig känslomässigt ouppfyllda när du är nonchalant dating.

Är casual dejting för dig? Om du undrar om casual dating är rätt val för dig, det är viktigt att titta internt för att förstå vad ditt sanna dating förväntningar. Medan det kan vara svårt att ställa dig själv de tuffa frågorna, är det dags att omvärdera exakt vad du letar efter på denna punkt i ditt liv. Och beroende på din nuvarande relation-mål och personliga preferenser, casual dating kan vara ett bra alternativ när det gäller att lära känna flera människor på en gång och hålla möjligheterna öppna.

Men om du vet i ditt hjärta att du letar efter en seriös relation och ett långsiktigt engagemang, casual dating är kanske inte det bästa valet, eftersom det kan lämna dig känslan som används, olycklig och missnöjd. När det kommer till casual dating, det är inget vardagligt om att göra rätt beslut för dig själv.